De invloed van geur op je gemoedstoestand en de werking van etherische olie op je lichaam

Prettige geuren kunnen een positieve invloed uitoefenen op je psyche. Een voor jou lekkere geur kan ervoor zorgen dat het hormoon dopamine, dat zorgt voor een gevoel van geluk, vrijkomt in je lichaam. Geuren kunnen je terugbrengen naar fijne herinneringen zoals je laatste vakantie maar hebben ook effect zonder dat je daar zelf invloed op hebt.

Het wordt allemaal geregeld in de hersenen. Om precies te zijn in het limbisch systeem, die o.a emoties, genot en het geheugen regelt. Wanneer je bijvoorbeeld de geur van lavendel ruikt, krijg je er een rustgevend gevoel bij. Wanneer je een volgende keer weer diezelfde geur van lavendel ruikt, kan het zijn dat hetzelfde rustgevende, ontspannende gevoel dat je toen ervaarde weer opgeroepen wordt. Zo heeft iedere geur weer een andere werking op onze gemoedstoestand.

ETHERISCHE OLIËN

Naast het psychologische effect van de geuren die etherische oliën rijk zijn, hebben de oliën ook een therapeutische werking. Ons lichaam kan hier veel baat bij hebben. Zo heeft lavendel een rustgevend effect op zowel de geest als het lichaam. Wanneer je je gestrest of zenuwachtig voelt kan een mooie lavendelolie je ondersteuning bieden. Ook heeft deze krachtige plant een positief effect op de nachtrust. Nog een mooie eigenschap, lavendel heeft een antibacteriële werking.

De stoffen uit een olie komen zowel door de huid (massage) als door de luchtwegen (inademing) in het lichaam. Ze worden door de bloedbaan opgenomen en geven zo de ondersteunende werking af aan het lichaam.

BELANGRIJK: Kies altijd voor een 100% natuurlijke etherische olie. Ook de eigenschappen van een olie zoals de afkomst, Latijnse benaming en plantenfamilie zijn belangrijk voor de kwaliteit van het product. Let bij aanschaf dus goed op dat deze informatie beschikbaar is.

GEBRUIK VAN ETHERISCHE OLIEËN 

Een zachte, heerlijk geurende nevel in de ruimte bereik je met het gebruik van een diffuser. Een mooie bijkomstigheid, naast de bijzondere werking van de olie, is dat de luchtvochtigheid ook meteen verbeterd wordt. Dit heeft een positief effect op de luchtwegen, huid, ogen en eventuele allergieën.

Ik gebruik de diffuser en oliën van Geurwolkje. Een merk met prachtige, 100% natuurlijke etherische oliën en producten, héérlijke geuren en ook niet onbelangrijk, een prachtig design. De diffuser is dan ook een pronkstuk in mijn woonkamer.

Naast het vernevelen kun je een etherische olie ook mengen met een draagolie. Een draagolie is een 100% natuurlijke basis olie, denk bijvoorbeeld aan een variant van amandel of druivenpit. Een paar druppels etherische olie erbij en je hebt een prachtige, heerlijk geurende, voedende en op maat gemaakte olie voor bijvoorbeeld een massage.

SIDE NOTE: Mocht je huisdieren hebben, check dan altijd even of een etherische olie samengaat met je geliefde dier, neem bijvoorbeeld even contact op met de leverancier en gebruik, zeker in een diffuser, niet teveel olie. Jij blij, beestje blij. 

Een wondere wereld waar nog zoveel meer over te vertellen is. Wat etherische oliën kunnen doen voor het bevorderen van je nachtrust lees je binnenkort, want de werking is écht verrassend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven