De voordelen van een gezichtsmassage + mijn favoriete oliën

Alleen een aanraking kan al zorgen voor een dosis oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon geeft je een goede dosis geluk en eet stress als ontbijt, “say hello to a happy, relaxed you.” Daarnaast maakt een massage je ook daadwerkelijk knapper.

DOORBLOEDING – Het masseren van de huid zorgt voor een verbetering van de doorbloeding met als resultaat een betere toevoer van zuurstof. Ook wordt de toevoer van voedingsstoffen naar onze cellen verbeterd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

AFVALSTOFFEN- Met een massage maak je afvalstoffen dus ‘los’. Zorg er daarom altijd voor dat je de hals lekker meeneemt. Hier bevinden zich de lymfeklieren (iets onder het oor) die zorgen voor het afvoeren van de losgekomen afvalstoffen. Vergeet niet een glas water te drinken na een massage. Zo zorg je ervoor dat de afvalstoffen en lichaam ook daadwerkelijk verlaten.

ONTSPANNING – Je kunt veel spanning in je gezicht vasthouden. Denk aan de gezegde: “even de tanden op elkaar”, waarbij je letterlijk spanning opbouwt in je kaken. Ook spanningshoofdpijn bevindt zich vaak op je voorhoofd en bij je slapen. Met een massage kun je die opgehoopte spanning letterlijk los masseren.

OREN – Vergeet je oren niet. In je oren bevinden zich tientallen drukpunten. Deze punten staan in verbinding met het gehele lichaam. Zo kan een massage van het oor pijntjes en stress in het lichaam verminderen.

MIJN FAVORIETE OLIËN – Tijdens het masseren van mijn gelaat gebruik ik graag een fijne, natuurlijke olie. Ik heb mijn drie favorieten op een rijtje gezet.

TOOLS – Manueel ofwel, met de handen, heeft hoe dan ook mijn voorkeur. Je voelt op deze manier precies aan wat je doet. Toch ben ik sinds kort ook enthousiast geworden over mijn nieuwe aanwinst, de  Gua Sha steen gemaakt van 100% Jade. De steen is zo ontworpen dat hij héérlijk over de huid floreert en alle spanning (met name in mijn kaken) uit mijn huid schraapt (gua betekent schrapen, maar zo naar als dit woord klinkt voelt het overigens niet hoor!)

Meer dan genoeg voordelen om je huid eens iets vaker een extra dosis liefde te geven. Neem de tijd, geniet en ontspan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven